ONLINE USERS ON THIS BLOG

JUST CLICK HERE FOR ADD MY FB AND TWITTER :)   

//super awesome !
ME


Name : FARAH HANI
Nicknames : FARAH ,HANI,RARA,ARA
Birthday : 23 JANUARY 1995
State : JOHOR
Status : -

ABOUT ME;
#AKU MEMANG SENGAJA TAK NAK DELETE POST LAMA-2 BIAR LAH JADI KENANGAN MASA AKU GILA-GILA DULU HIHIKS~ ☆ GARANG
☆ MANJA
☆ KUAT MERAJUK
☆ SUKA MENANGIS UTK HAL YANG REMEH
☆ LOVE FAST FOOD
CHAT

>



Vacation and have suprise?!

Assalamualaikum. hai everyone! lama nya tak update . last entry pun about my birthday kan? so yeah today aku nak update pasal what i do during my holiday sementara tunggu internship yang lama ni kan?



so start cuti and last final exam is on 28 may 2015, mama call ada meeting kat PWTC for 2 days. so parents aku jemput aku dengan barang2 aku kat rumah sewa tu memang penuh kereta stuck gila aku dalam kereta.  iya lah mana tak stuck? barang aku dari awal masuk MSU sampai aku dah habis. baju aku? tak payah cerita aku rasa beribu ribu  baju dalam bilik aku tu sampai kena kemas buang 3 plastik hitam.  kau bayang kan . penat gila time tu rasa nak tercabut tangan . yang aku bawak balik sebelum tu dah 3 beg besar. yang balik kali ni 7 beg . mana tak jenuh mengangkat barang2. menyesal rasa bawak banyak2 barang , bukan nya baju2 tu aku pakai sangat.  *potpet3*

so  30 may gerak balik Segamat . konon nya nak rehat puas -puas ehhhh!! tiba-tiba...........
pagi 31 may tu papa cakap time breakfast kemas barang barang , siap siap semua kita gerak pkl 4 petang. *time tu aku blur lagi maklumlah baru bangun tidur katanyaaa* aku watlekk je lagi. tetiba aku tengok semua macam busy basuh baju and dryer baju.
aku tanya mama "bukan esok ke flight kita ma? "
mama kata " esok tapi malam ni sbb flight pkl 12.05 am"
ohhh damn! macam mana aku boleh tak perasan. selalu aku lah paling alert bahagian2 tarikh. fuh!
aku masuk bilik packing2 semua. *careless nya aku* hahahahahhaahhaa

so bertolak at 4 something smpai KLIA2 around 9. so kereta mintak tlong kak ezy dengan suami dia letak kat rumah sbb parking  kat KLIA2 maklum lahh mahal , nak pergi 6 hari memang habis kena charge kat parking je kalau tak. lepas dah salam2 semua , kiteorang solat siap2 lepas tu check in dalam pkl 11. So , dah siap2 sebelum nk masuk flight tu aku sempat beli brownies buy 3 free 1 kat Famous Amos.* Its really delicious trust me*

then sebelum tertidur dalam flight ada order makanan . Nasi Lemak and rendang super dupper delicious  tapi harga dia pun kira okay lah its RM19 include drinks. oh btw 1st june is my brother birthday. ni sambut birthday dia pergi Perth hahahahahahha.


masa nak mendarat semua  tengah mamai.  dah mendarat tiba2 aku dengar pengumuman panggil nama abang aku.. *ahhh sudah * aku panic gila kejut abang aku kat sebelah coz parents aku seat diaorang belakang belah kiri kita orang . kitaorg seat tengah. 
tiba tiba pramugara umum kan we wish you happy birthday and pasang lagu birthday. OMG. 
mama dengan papa buat surprise . dia mintak dengan pramugara tu untuk buat ni . ni video yang sempat aku rakam masa atas plane. layan do lagu birthday dia aku pulak excited *wakakakakakak*

# untuk dengar tutup music player aku kat bawah tu kepada sesiapa yg videw using pc or leptop :)



 we arrived Perth airport at 5.30 am sampai tu terus check in bagai ambil luggage. dah settle semua tiba2 kat airport jumpa Zainol Mcwilson . sembang2 then dia bagitahu how to use public transport ll that, kitaorang naik bas , selesa gila. one thing bout Perth is public transport is everywhere. memang orang dia mostly using public transport.

lepas tu sampai hotel , hotel tutup sebab hari tu hari Australian day. so memang most of the shop a and hotel is closed. lepas tu ade notice pergi kat Wentworth Comfort Inn hotel siap ada La Boheme pub and bar *memang tak boleh pergi* . hotel ni memang boekk betul-2 kat town tempat shopping. so payment for this hotel is RM 6k for 5 night . kira worth it sebab bilik selesa and katil phewww empukk. hahahahahahah!

first day masa sampai kitaorang terus pergi The Whiteman Park .quite far from hotel . kat sini lah nak jumpa segala haiwan comel yang kau rasa nak picit-2 diaorang. antaranya nya ada Koala gemuk yang suka tidur. oh btw, koala tidur 20 jam sehari. .
gempak kan?  then jumpa si kangaroo yang sangat2 manja . im so excited masa pegang diaorang tu.  Ya Allah memang jinak  sangat-sangat , ada yang terbongkang tidur tak ingat dunia.  nak masuk whiteman park ni sorang dalam 25AUSD. so kalau convert for 4 person kat RM300 sekali masuk. kira okay lah berbaloi. kawasan dia besar gila memang lawa.



#nak pegang koala kena pakai belakang tapak tangan


okay now nak cerita pasal makanan paling sedap bakk hangg kat sini. memang everyday kitaorang makan kat kedai ni. kedai ni jual macam2 but the speciality dia is MEAT BOX KEBAB. campuran daging kambing dengan fries and cheese. about 13 AUSD. Murah and sedap sebenarnya tak murah mana bila diconvert dalam RM. kalau kira AUSD murah ah 13.  bila convert nak dekat RM 40  hahahahahah sebab tu kalau berjalan negara orang jangan kira pakai duit kita. pening kepala sat lagi.


 # aku suggest korang pergi kedai ni minta sour cream and sweet chilis untuk sos dia. ISPA kebab memang sedap! yummmyyyy!!

aku dah tak ingat kronologi gambar2 ni . so berdasarkan gmbar aku cerita je la okay?
okay gambar aku pakai shawl maroon ni masa kat Fremantle ,WA.  fuhh! sini sumpah aman damai permandangan cantik nya... and kat sini jugak if nk beli keychain2 murah . harga dia kira okay if nak beli untuk kawan2. keychain kangaroo and koala  yang sangat cute tu melambak kat sni.




#ni daddys lil girl . jangan buat kacau uolls hahahahahhahaahah!


okay next is at Town Beach Mandurah. sini pantai dia ...Subhanallah... i cant describe. sumpah lawa dengan dolphin melompat- lompat. 













oh tak lupa juga , kat Mandurah ni ade satu makanan halal yang sangat sedap.nama kedai tu Warung Ade. set up dia memang style hotel memang lawa.. kitaorang makan nasi goreng special dia , nasi padang dengan ikan berlada a whole fish . semua sekali ni bout 60 AUSD.  Memang sedap memang berbaloi . chef dia sendiri owner kedai tu siap keluar bercakap dengan kitaorang . owner dia indonesian.


















#nampak tak asap dia hahahahahahahh!



okay next is at Kings Park. sini memang heaven on earth. kena tengok depan2 lawa gila. dalam gambar nampak kurang best. sumpah sini lawa gila. naik jambatan glass boleh nampak semua view. park dia sumpah besar. penat gila jalan tapi puas tengok ciptaan Allah .

 


pheww dah la .dah dekat 3 jam aku tulis post ni je. bye penat~ hahahahaha