ONLINE USERS ON THIS BLOG

JUST CLICK HERE FOR ADD MY FB AND TWITTER :)   

//super awesome !
ME


Name : FARAH HANI
Nicknames : FARAH ,HANI,RARA,ARA
Birthday : 23 JANUARY 1995
State : JOHOR
Status : -

ABOUT ME;
#AKU MEMANG SENGAJA TAK NAK DELETE POST LAMA-2 BIAR LAH JADI KENANGAN MASA AKU GILA-GILA DULU HIHIKS~ ☆ GARANG
☆ MANJA
☆ KUAT MERAJUK
☆ SUKA MENANGIS UTK HAL YANG REMEH
☆ LOVE FAST FOOD
CHAT

>



malaysia vs singapore.!

Okay kat sini aku nak cerita pengalaman aku yang kurang best kat Singapore yang korang kate best sgt tuh? Hahaha.. alahai.. Singapore tuh tak ubah mcm Malaysia.. Cuma…….. Malaysia lagi best..korang paham x maksud Malaysia best?http://www.smileycodes.info Hahaha.. okay meyh aku ceritakan 1 per 1.tapi apa2 harga yang aku sebut kau kena darab kan dengan 2.4 okay?sbb mata wang dye tinggi…mama n papa aku kate len kali kena bawak duit satu kapal… masalah nyer kite orang aritu bawak duit 1 bot je..hahaha..then tak boleh bawak laju2.. aduh...rasa terkongkong gila..http://www.smileycodes.info

17 disember..
Masuk laluan Singapore kena beli TOUCH N GO. Sbb touch n go lupe bawak.. *okay itu murah jer ..masih boleh blah lagi..* okay then masuk imigesen Malaysia pukul 10.30 a.m.. semua beres…laluan TAK SESAK.tapi…bila masuk je imigresen Singapore.. aduhai.. macam orang lumpuh kau tahu tak? Sesak sangat2.. lame pulak tuh..so slow.http://www.smileycodes.info Then lepas tuh peraturan kat sana kena beli AUTOPASS..haaa kegunaan bende tdi tuh mmg lah suir.. tapi menyenangkan SEDIKIT ..korang bayangkan ,tidur kat hotel, tapi setiap jam sampai pagi esok nyer dia kira 1jam-1 dollar. Tak gile korang kalau kena?hahaha..lepas jer imigresen tuh pergi rumah uncle aku kt BEDOK RESERVOIR. Okay disana kami banyak menghabiskan mase.. aku datang sekali dengan adik papa aku.. dye pun bawak family dia..kebetulan hri yang same nak giy Singapore.. tapi sebab dye datang Singapore nak amik spare part untuk kapal dye.. kami menghabiskan masa disana sampai 2 p.m.tapi syok juga sbb ade cousin aku..name dye ika.. hahaha lawak bhai dye. Dye kate *Singapore ni betul lah buat aku bengang.* aahahah..then kt rumah sne dyeorg sediakan makann then nak bsuh tngan kan, tah ape mimpi ,si ika ni tolong aku basuh kan tngan pkai yang ape tah. Rupe nyer, lps tuh dye suruh aku tolong dye basuh kan tangan dye.. ceh~ .. okay lps tu pukul 2.30 p.m check in HOTEL 81 TRISTAR yang mahal nak mati 195 dollar.. kau darab dengan 2.4.. jadah tol mahal.lepas dah rehat2 semua, turun bawah giy kat pasar geylang sampai pukul 5 p.m. the naek bilik tidur smpai 9. Then pukul 12 a.m keluar untuk shopping..kat mustafa centre..besar gila..tapi terlalu banyak barang jd semak.. kat sane, kasut CONVERSE yang korang AGUNGKAN SANGAT TUH, dye main tindih2 jer mcm kasut 10 wnggt kau thu? Aku pun baru tahu..hahathen at 2 a.m kami minum2 di kafe… minum dengan uncle aku yang duduk kat Singapore ..sbb uncle aku yang td tu dah kena balek jd ade urusan.kiteorg minum2 smpai pkl3 a.m.. gile ah..waktu mcm tuh pun kan, rmai gilaks ta tidur.. nantox gile aku… dah sampai hotel, aku yang x leyh tidur..smpai 4 a.m bru tdur.http://www.smileycodes.info

18 disember
Aku bgun pagi 11 a.m  ayat comfident giler kate pagi kn.. dah mandy , siap2 semua nak g breakfast, tengok my darling da ntar tpup..ohh senang hati aku..ah..tapi memang sesuai pun..sebb AKU CALL DYE YANG BERADA DI MALAYSIA ,TAK SAMPAI SEMINIT MELAYANG 10 WNGGT.. aih..saket dada aku dok sne..then turun breakfast .. then uncle n auntie aku pun datang breakfast same2.. lps tu kite orang check out hotel then mula2 nak pergi UNIVERSAL STUDIO..tapi uncle aku kate TAK PAYAH..sbb jem ..lagi 1 harga tiket dye 90 dollar= RM216.http://www.smileycodes.info.lagi 1 sebb kiteorg nak balik dah..dye kate kat sne kena spent time a whole day…then kami pergi SINGAPORE EXPO.. perghh sesak… tapi yang best part bahagian eletronik.. aku tengok BLACKBERRY TORCH kat sne jual 719 dollar.. kelass kau Singapore… baik aku beli kat Malaysia..lepas tengok phone aku terus takde mood..sebab ape? Daripada hari tu aku mintak BB kat mama aku..aku TAKOT NAK MNTAK KAT PAPA AKU.ahaha walaupun aku anak kesayangan papa. Ngee.aku badmood..aku tanak makan, tanak minum smpai balik.. dalam kereta pun aku tak makan n minum.* KONON MOGOK .* haha then aku nanges.. aku jelez kowt dengan abg aku.. haha aritu mase X-PERIA nyer phone baru2 keluar ,dye trus beli..perghh..then mase SAMSUNG GALAXY S2 keluar, dye beli lagi.. astaga… aku saba je lah.. padahal bru bpe bulan dye pkai x-peria.. grr..

19 disember
Aku tengah sedap dreaming.. then mama aku kejut ..dye kate ade hal penting.. aku kan jenis kunci pintu bilik, terpakse aku bgun.. mama kate……………………………………………………PAPA GONNA BUY ME A BLACKBERRY RM1000++ NYER! ARGHH..happy giler aku.. tapi……. Mase birthday aku lah keyh? Hahaha okay lah tuh kan… birthday aku….23 january..yeah! 23 january faster come! I cant wait anymore.. aku selalu sebut kat darling aku, NAK BB,NAK BB NAK BB NAK BB.. hahah hari2 aku sebut kat dye..sian dia.. ahakz!~

tapi apa2 pun ..negara malaysia is the best okay!

http://www.smileycodes.info