ONLINE USERS ON THIS BLOG

JUST CLICK HERE FOR ADD MY FB AND TWITTER :)   

//super awesome !
ME


Name : FARAH HANI
Nicknames : FARAH ,HANI,RARA,ARA
Birthday : 23 JANUARY 1995
State : JOHOR
Status : -

ABOUT ME;
#AKU MEMANG SENGAJA TAK NAK DELETE POST LAMA-2 BIAR LAH JADI KENANGAN MASA AKU GILA-GILA DULU HIHIKS~ ☆ GARANG
☆ MANJA
☆ KUAT MERAJUK
☆ SUKA MENANGIS UTK HAL YANG REMEH
☆ LOVE FAST FOOD
CHAT

>



bercuti..

heee aku sebenarnya malas sangat-II nak taip tentang vacation aku..penat niee.. ehe.. okay 1,2,3 disember tempat percutian di pulau langkawi..

pada 1 disember,
pukul 5.30 a.m kena bangun..ish2.. aku memang ngantuk giler.. semua dah siap .. then kite org giy airport naek kereta... tp auntie aku dye sewa teksi sbb dye mls bawak kereta dia..dah smpai airport tuh, aku dgn my father pergi cari surau..nak solat subuh... then da siap solat pergi kt tempat check largage..then aq kena teman mama aku giy surau.then tetibe abg depan nie jalan lambat giler... dye jalan dgn group dye ramai lah jugak..then dye suruh kawan dye ke tepi sbb aku nak lalu.then aq dah lepas drpd dyeorg, siap cakap bye2 lagy..aihh miang kau eh..smack down kunk..ahahaha~ *tah pape.* okay dah settle tuh semua tunggu giliran naik flight.. ingat kan keluar pintu tuh terus naek aeroplane tuh.. rupenyer...yang itu bukan flight kiteorg nyer..pergghhh wa ckp lu...mmg jauh giler,,,aku sempat berpeluh... dah naek tuh aq nyer sit number 26DEF. sebaris dgn mama n papa.. auntie aq sit 26ABC.sederet semua.hahah~ okay flight tuh mengambil masa selama (eh lama ker?hahah) 1 jam jer.. ngee~ then dah mendarat terus ambil largage and cari kereta sewa...amik kereta nissan sentra.. then ___________ini nyer part aku tanak cerita. sebb ade kat post blog aq bawah sne.. check lah sendri.. then dah check in kt kondo istana kt betul2 bandar pekan kuah.. mmg dekat giler dgn bandar..malam2 tu men pusing2 jer..tengok2 tempat.. then tidur.. habis hari pertama...

pada 2 disember,
bgun pagi2 dah makan semua then waktu untuk.....SWIMMING!! kite org pun swimming 1 jam.. drpd pukul 9-10 lebeyh.. sejam lbeyh ah kire...then dah mandi semua rest kjap... auntie aku ajak aq keluar... pergi bank.. then kiteorg round2 pergi kat jeti... hah....dye bershopping sakan kat giordano and polo haus-* memang ejaan dye haus okay * memborong sakan dye.. sebelum tuh dye belanja makan baskin robbins..yummy~ then dah shooping2 tuh balek.. then solat2 ,semua keluar.. kiteorg giy go-cart-*aku x naek..haiqal jer naek* dah ler mahal nak mampos..thu x harga dye RM 60 ..nenek dye ker buat go-cart tuh..hahaha~ opsy~ then lps giy go-cart kite orang makan kt tepi airport ..dye mcm stall kowt.. yelah...nme dye laksa power...ellkk~ aku tak makan pun laksa..aku order rojak..awwww sedap giler doh..hahaha ade sotong2..hahah~ ngok ngex jer aku nieyh.. then lps makan2 tuh, pergi JETI balek... oho.. sesape yang ttaw jeti tuh ape kejadah nyer..., jeti tuh yg area burung helang yg besarrr tuh..tahu kenn? mse pergi sni kali kedua auntie aku belanjer lagi baskin robbins.. ngee~ dalam jeti tuh banyak butik2.. aww..aq pun membeli beg BODYGLOVE and pencil box..ahaha.mahal gilaks kowt.. rm 160++ semua tuh..aiyaa...tape2...sbb thun depan last year kenn~ hahah~ biase lah tuh.. lepas nie kasut sekolah aku nak meraban cari kat mne pun ttaw ler..~then dah penat memborong anakauntie aku melalak + meracau nak tidur ... then kiteorg hantar dyeorg balek sbb auntie aku nak tidur kan sara.. aku,mama, papa pergi idaman suri...then pergi ismail group.. thu kan ismail group..? kedai fofular gilak kowt.. serious weyh... aku pusing sne sini kedai dye jer.. huh tak terkira bpe kedai dye... okay kt ismail group tuh semalam mama aku beli chocolate kt rm 300++.. then malam nie dye beli corelle .. thu x corelle tuh ape? pingan mangkuk lah ... perghh mahal jugaks.. tapi lawa.. harge dye rm 1600++.. ish..kalau aku lah ken...baek beli encet.hahaha! *henset jer kje aku~ hihik~ then balek tdur ~

pada 3 disember..
okay nie last day aku kt sini..weee~ aku rindu rumah... arghH~<--- over*
pagy tuh area pukul9 kiteorg keluar nak naik cable car.. oho..best lah jugak...huUU~ jauh kan perjalanan de.pkwe aq kate the longgest.. wuu~ very nice... permandangan dye fuuHH~ mantap gilak~ lawa ciptaan tuhan...then dah balek tuh packing barang semua, shoot to airport..then about 1 hours smpai kt lcct kuala lumpur.. alhamdullilah semua selamat...then thu parking ticket kne bpe? rm 120 lbeyh..mak aiii..mahal gilerrr seyh~ ta blyh tahan btul harge dye..then trus balek umah...

* okay esok aku nak pergi langkawi lagik lepas amik abg aku sbb dye baru habis berlayar..wndu dye weyh~~ hahaha sesape nak ikot? grr~ winK~ <3